Napjainkban egyre több háziasszony és fiatal anyuka dönt úgy, hogy igenis kezébe veszi családja egészségét és nem mérgezi magukat felesleges a boltban vásárolható, tartósítószerekkel és különböző egészségre káros adalékanyagokkal teli készítményekkel.
Felismerték az emberek azt, hogy valóban megéri a befektetett időt és energiát az otthoni tartósítás.
Gondoljunk csak bele, mekkora segítség magunknak is az, amikor nem kell egy hosszú nap után még a konyhában ácsorogni.
Elég kibontani egy üveggel a saját magunk által készített és tartósított bolognai szószt, és kifőzni egy csomag tésztát.
Vagy éppen milyen jó arra gondolni, hogy az ebédhez felbontott őszibarackbefőtt nincs telis tele adalék- és színanyagokkal és tartósítószerekkel.
A már korábban említett befőzőautomatát használva rengeteg időt is és energiát megspórolva, kényelmesen készíthetjük el mindezeket.
A nagymamáink mindig lelkesen készítették a különböző befőtteket és savanyúságot.
Ti is emlékeztek mekkora rumlival és felfordulással járt egy-egy befőzés?
- Mennyi edényt kellett használni hozzá, milyen nehezek voltak az edények?!
- Mennyi időt vett igénybe, na meg persze:
- mennyi időbe telt mire a pokróc alatt a dunsztban kihűltek a befőttek?!
Ezt mind elfelejthetjük, ha elővesszük a befőzőautomatát.
A befőttek elkészítése igazán egyszerű; előkészítjük a nyersanyagot, vizet vagy valamilyen felöntő levet öntünk rá, lezárjuk az üvegeket, betesszük az automatába, majd igen rövid időn belül készen is vannak az ízletes, tartósítószer mentes házi befőttek nehézségek és erőlködés nélkül, néhány óra alatt!
A mai nagymamamák is haladnak a korral, éppen ezért nem zárkóznak el az újdonságok elől.
Hatalmas segítség egy ilyen gép, ezt ők is belátják és előszeretettel használják, épp úgy, mint a háziasszonyok, kezdő és gyakorlott anyukák is.