Sajnos, szinte lehetetlen minden nap, munka mellett főzni. A menüt megtervezni, bevásárolni és a főzéssel járó rumlit is felszámolni. Ha szerencsénk van a főzés kikapcsol, de ha nem, nagy tehernek érezzük, mellette pihenésre, feltöltődésre biztos nem jut időnk.
A sűrű mindennapokban csak vágyálom lehet, hogy egészséges házi kosztot fogyasszunk.
Helyette gyorséttermek, menzák, nagyüzemi kifőzdék, péksütemények, agyon unt szendvicsek minden fajtája szerepel a családi étlapon. Ráadásul így, jóval többet is költünk a kevésbé egészséges ételekre.
Pedig csak egy kis átgondolásra van szükség.
Van rá megoldás!
Rendezz egyszer-egyszer egy nagyobb főzést, frissen tedd jól záródó befőttes üvegekbe az ételeket, majd befőzőautomatába dunsztold ki. A hőkezeléssel hűtés nélkül, legalább 3 hónapig tudod így tárolni a befőzött házi konzerveket. Máris mentesülsz a mindennapos főzés alól.
(Részletek a kép után)
Változatos, egészséges ételeket vihetsz a munkahelyedre, az esti meleg vacsora sem jelenthet többé gondot. Ha kollégista a gyereked, netán a férjed kamionsofőr, ők is a te főztödet ehetik távol az otthonuktól is.
Készételek befőzési programjai
Hús előfőzve vagy megsütve | Kochen 90 °C |
Húsleves | Kochen 60 °C |
Kolbász és pástétom | Kochen 120 °C |
Pörkölt | Kochen 75 °C |
Vadhús és szárnyas megsütve | Kochen 75 °C |
Vagdalthús, fasírozott | Kochen 120 °C |
Halak | Kochen 120 °C |
Óriási segítség a hétköznapokban, az ételeknek friss íze marad, mintha csak akkor készítetted volna.
A készételek befőzéséről itt olvashatasz többet.